まめのつぶやき

カナダと日本をつなぐ小さな懸け橋ブログ

ヘルシー!ジャージャー麺

肉抜き、なんちゃってジャージャー麺です。

This is imitation zhajiangmian without meat.

 

f:id:BEANSTV:20160318105001j:plain

 

材料(二人前)/ ingredients for two

パスタ:200g / pasta

しょうが*:一かけ / ginger

玉ねぎ*:半玉 / onion

長ネギ*:30cmくらい / green onion

豆腐*:100g / tofu

ソイミート*:100g(水で戻しておく)/ soy meat

しいたけ*:2個 / shitake mushroom

きゅうり:20cmくらい / cucumber

味噌:大さじ2 / miso

豆板醤:大さじ1 / doubanjiang

砂糖:適量 / sugar

塩:適量(パスタをゆでる際に使用)/ salt

七味:適量 / hot pepper

 

作り方 / directions

1)パスタをゆでておく。

cook pasta

2)材料*をすべて炒め、しんなりしたら砂糖、味噌、豆板醤を入れる。

stir fry all the ingredients. add sugar, miso, doubanjiang.

3)パスタと炒めたものを皿に盛り付ける。

place the pasta on a plate and put the stir fry on top.

4)最後にきゅうりを切って乗せて、七味をぱらり。

put sliced cucumber to garnish and sprinkle hot pepper at the end.

 

ずぼらな私にも意外と簡単にできたベジタリアン料理。

Even lazy me, surprisingly, could make this veggie dish easily.

 

油をあまり使わなかったし、肉無しなのでヘルシーかと。

I didn't use oil so much, and no meat in this dish, so this must be healthy.

 

ベジタリアンじゃない私でも十分満足できる味でした!

I'm not vegetarian but it was quite a filling and satisfying taste!

 

週に一度くらいベジタリアンの料理を作るのも面白いかもしれません。

Cooking a veggie dish once a week might be worth trying. 

 

では、また読んで下さいまし☆

K, please read my blog again

 

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